5 Mayıs 2010 Çarşamba

Nefsim...



Ey nefsim !

Bazen öyle iğreniyorumki senden

Kimi zaman darağacına asasım geliyor seni

Öyle ki bedenimde taşımaya,yaşatmaya değmezsin düşüncesiyle..

fakat herşeye rağmen arkama bakıyorum sık sık

ve sırf sana inat olsun diye

nefes alıyorum en şiddetlisinden patlatırcasına ciğerlerimi...

8 yorum:

  1. Nefsini bilenlerden değil silenlerden olmayı arzulayan anne babalar olarak yaşayıp çocuklarımıza daha barış ve umut dolu bir gelecek verebileceğimizi düşlüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Nefsi yok etmenin yolunu biliyoruz da işimize mi gelmiyor ne...Tembellik ediyoruz..bu gün ben de bu konuda düşündüm kendi kendime..Allah yardımcımız olsun nefisle mücadelemizde...

    YanıtlaSil
  3. Nefs yok edilmez. Hristiyanlıkta vardır nefsi yok etme. Nefis ancak tersiye edilir. Nefsi terbiye vardır. Nefis yok edilirse insan da yok olur. Kimlik de yıok olur. Kişilik de yok olur. En ağır iş nefis terbiyesidir. Bu mücadele cihat kavramı içinde yer alır. En büyük cihat nefise karşı yapılır. Onu öldürerek değil; onu terbiye ederek.

    YanıtlaSil
  4. Ruhumun pusulası;İnşaallah düşlerin gerçek olur sevgiler..

    sevgili papuç verilen ilaçları kullanmadan şifa arayan insanlardanız ki kendi adıma konuşuyorum bana çok komik geliyor oysa her şey ne kadar da kolaylatırılarak sunulmuş bizlere değil mi sevgiler saygılar Amin..

    profösör ;teşekkürler sevgili profösör terbiye işini beceremediğim için yok etmeyi düşündüm desem yeridir..

    YanıtlaSil
  5. Nefsi öldürmek kesmek kırmak değil terbiye edebilmek işin en zor yanı.Dünyevi zevklerin peşisıra giden "ruha kabir olan bedeni" uçurumlara, boş heves ve hevalara sürüklemektense, ruhsal yanımızı gözetip kollayıp beslememiz gerek.Belkıs da Hz Süleymanın nefsiydi ama dünya ziynetinden onu arındırıp halis bir sevgili yaptı.Rastgele hepimize, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Abilerin abisi!
    Özlendiniz!

    YanıtlaSil
  7. bu blogun sahibi nerlerdedir?

    YanıtlaSil
  8. sufi;En büyük savaş nefisle olan savaş değil mi sevgili sufi önemli olan bu savaşta hangi ordunun yanında olduğumuz yoksa işimiz gerçekten zor sevgiler..

    S.Hazal ; Geldim gelim :)

    y.; Buralarda ve artık kaybolmaya da niyeti yok ;)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir :

Related Posts with Thumbnails