5 Şubat 2010 Cuma

Kapan..

Adresime gelen bir mail.. paylaştım gitti :)


Duvardaki catlaktan bakan fare, çiftlik sahibi ile karisinin bir paket actiklarini gordu "Icinde yiyecek mi var?'" derken Bir baktı ki fare kapanı!!.

Hemen bahceye kosup, alarmi verdi : Evde kapan var! Evde kapan var!'

Tavuk gidaklayip ,kafayi kaldirdi ve,'Bay fare", bu sizin icin ciddi bir sorun olsa da sahsen, beni ilgilendiren bir tarafi yok ne yazik ki! .Fare donup bu sefer domuzcuga, "Evde kapan var,evde kapan var"! dedi.

Domuzcuk konuyla ilgilendi ama, kendi hesabina 'Uzgunum bay fare, vah, vah emin ol senin icin dua edecegim" dedi.Fare bu kez öküze yoneldi: "Evde kapan var!""Evde kapan var!" diye bagirdi nefes nefese.

Öküz: 'Wow, Bay Fare, Senin icin uzuldu,ama burnumu sokacagim bir sey degil.'dedi.
E farenin de basini egip, gitmekten baska caresi kalmamisti...yalnizlik ve terkedilmislik hisleri icinde, fare kapani ile artik....tek basina basa cikmaya calisacakti!. O aksam evde, alisilmamis bir ses duyuldu. Sanki bir kapan, avinin uzerine kapanmisti.Sese kosan cifcinin karisi, karanlikta kapana, zehirli bir yilanın kuyrugu kaptirdigini gormemis.Yilan da onu isirmisti..Ciftci karisini hastaneye kosturdu, Karisi eve atesli dondu.E atesli insana ne verilir?? sicacik bir tavuk corbasi!!!. Tavuk acilen pisirilmis!Ama kadin hala iyilesmiyormus,Eee ,es dost ahbap, gelince hasta ziyaretine, ciftci de sofraya domuzcugu cikarmak zorunda kalmis!!!. Ama ciftcinin karisi iyilesmemis;ölmus!!!!!.Aman ne kalabalik gelmis cenazeye, ne kalabalik!!! Bu sefer de konuklari,
doyurmak icin kesilen okuz olmus.... Fareye de olan biteni deliginin ardindan izlemek kalmis!....
Onun icin bir daha,seni ilgilendirmeyen bir sorun karsina cikarsa... bir dusun!!! Birimiz tehdit altindaysak,hepimiz risk altindayiz.Bu hayat denen yolculukta Birlikte yol almaktayiz..
Birbirimizi kollayip, guc ve guven paylasmaliyiz.
UNUTMAYIN. . . . .
HEPIMIZ, BIRBIRIMIZIN HALI TEZGAHINDA
HAYATI ONEMI OLAN IPLIKLERİZ!!!!
VE SOYLE YA DA BOYLE,
HAYATLARIMIZ BIRLIKTE DOKUNUYOR.

6 yorum:

  1. Yazılanlardan mesaj alınmıştır :)Gayett güzel bi hikaye...Demekki neymiş,bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın denmezmiş...Saygılar...

    YanıtlaSil
  2. hayatta bardağın boş tarafına bakarak eleştiri üretenler, kendilerini geliştiremezler...

    YanıtlaSil
  3. papuç;Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın sözünün arkasına saklananlar yüzünden etrafı yılanlar sardı yalan mı sevgili papuç yalansa yalan de :)

    stuven ; işte budur nokta :)

    YanıtlaSil
  4. Sormuşsun cevaplıyayım bari :P
    Kesinlikle katılıyorum yılan çiyan ve benzer tüm zararlılar çoğunluk oluşturuyor gibi görünüyor...sa da elbet bir gün iyiler amir olacak...İNŞAALLAH...

    YanıtlaSil
  5. İnşaAllah da çiyan nerden geldi şimdi aklına :P :)) sevgiler :D bu sorumu cevaplamak zorunda değilsin :)))

    YanıtlaSil
  6. Tamam tamam cevaplamıyom...Ne bağırıyon yaaa iyi ki iki tane yorum yazdık cıks cıks :P

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir :

Related Posts with Thumbnails